Xarxes

 


Calendari

Octubre 2020 Novembre 2020
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Segueix-nos a:
Nom
Cognoms
Edat
Municipi
Adreça electrònica
CAPTCHA Image
Refresh Image

Destaquem...
Recursos Locals

Centre Cívic
CJV
Ajuntament de Valls
VallsGenera
cultura
VxL
Recanvi
Oficina Jove

Altres Recursos

Garantia Juvenil
Universitats catalanes
Cursos, cursets i tallers
Adolescents
Sexe
ACTIC
Estudiar a Catalunya
Compartim cotxe
Volència masclista
NEIX LA COORDINADORA DE JOVES DE VALLS
La proposta és el resultat d'un any de treball intern entre les entitats de joves de la ciutat i el servei de joventut de l'Ajuntament «VallsJove».
Actualment, la Coordinadora ja aglutina una dotzena d'entitats.

Les entitats juvenils de la ciutat, després d'un any de treball conjuntament amb el servei municipal de Joventut «VallsJove», han presentat el nou projecte de la Coordinadora de Joves de Valls. Aquest nou espai té per objectiu coordinar i treballar conjuntament amb les diferents associacions juvenils i actuar com intermediari i interlocutor amb el servei de Joventut. De moment, participen del projecte una dotzena d'entitats, però amb voluntat de seguir creixent i aglutinant més associacions. La Coordinadora pretén incidir en els diferents àmbits que afecten als joves, de manera transversal: l’educatiu, l’esportiu, el social, el cultural, el polític... Un espai de tots i per a tots que faciliti el treball coordinat i conjunt entre les diferents entitats juvenils.

 

La necessitat de crear aques espai de treball prové de la inquietud de les entitats per crear xarxa entre la joventut vallenca, un element que ja es recollia en el Pla Local de Joventut de Valls i a partir del qual es regeixen les polítiques de joventut del municipi. Amb aquesta finalitat, des de la regidoria es va coordinar la creació d'un espai informal amb les entitats, per tal de dotar-les d'un instrument de treball i coordinació que respongués a les necessitats i inquietuds d'aquestes. Aquest treball ha permès la creació de la Coordinadora i que es doti d'un règim de funcionament intern consensuat per les entitats, que en regula els aspectes bàsics de treball.

La Coordinadora de Joves neix com una estructura democràtica que inclou diferents models d’associacionisme, intentant donar cabuda a tothom. Un lloc de trobada i intercanvi que permet plantejar projectes i activitats conjuntes i, al mateix temps, debatre i impulsar polítiques que afecten a els i les joves com a ciutadans de ple dret. A dia d'avui participen de la Coordinadora les segünets entitats:

 • Associació Trèvol.

 • Associació juvernil Big Fam

 • AeiG Verge de la Candela.

 • Esplai Esquirols.

 • Esplai Aitana.

 • Associació cultural l'Aleta

 • Consell d'Estudiants

 • Castellers de la il·lusió

 • Colla Pessigolla

 • UAF

 • Cor Juvenil Divisi 

La Coordinadora de Joves de Valls és també un òrgan de participació autònom orgànicament de l’ajuntament. No obstant això, és un espai en què a dia d'avui hi participen també els tècnics de joventut de l'Ajuntament ja que es valora positivament poder treballar coordinats. La Presidenta de a Coordinadora, Meritxell Duch considera «necessari un espai amb aquestes característiques per tenir representació directa i aprofitar la força col·lectiva per incidir i transformar aquelles coses que no ens agraden i volem canviar». 

També està previst que, la Coordinadora sigui l'interlocutor formal dels i les joves de amb l'Ajuntament, de manera que representi la veu de la joventut vallenca. Per això, alguns dels reptes immediats d'aquest nou espai és el de començar a incidir i a ser visibles a la ciutat. Per aquest motiu, la Coordinadroa ha començat a treballar per a fer la màxima difusió del projecte amb l’objectiu de motivar i conscienciar als joves de la importància d’organitzar-se i participar en espais col·lectius per ser agents de canvi i transformació social. D'altra banda, també es treballa per a realitzar unes jornades obertes de treball per tal de donar-se a conèixer i definir les prioritats o línies de treball sobre la base de les inquietuds i les demandes de la població juvenil.  

Des de la Coordinadora, finalment, s'ha habilitat una adreça electrònica per a les persones que vulguin fer propostes o posar-s'hi en contacte: Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la

 

 

 
< Anterior   Següent >