Xarxes

 


Calendari

Desembre 2019 Gener 2020
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Segueix-nos a:
Nom
Cognoms
Edat
Municipi
Adreça electrònica
CAPTCHA Image
Refresh Image

Destaquem...
Recursos Locals

Centre Cívic
CJV
Ajuntament de Valls
VallsGenera
cultura
VxL
Recanvi
Oficina Jove

Altres Recursos

Garantia Juvenil
Universitats catalanes
Cursos, cursets i tallers
Adolescents
Sexe
ACTIC
Estudiar a Catalunya
Compartim cotxe
Volència masclista
RECURSOS PER A TREBALLAR O ESTUDIAR A L'ESTRANGER
Viatjar o treballar a l'estranger és cada vegada una opció personal més habitual entre les persones joves. Per això, us oferim un MAPA DE RECURSOS  perquè estigueu el més informats possible!
 


RECURSOS PER A LA SORTIDA

Programes europeus de treball
Recull de programes europeus que fomenten la mobilitat internacional per raons laborals o professionals. Inclou informació sobre el programa Erasmus+ l'Eurodissea.

MónCat
És el portal web de suport integral a la mobilitat de la ciutadania, desenvolupat pel Departament d'Empresa i Ocupació. S'hi poden trobar tant els serveis que la Generalitat posa a disposició de qui decideix retornar a Catalunya com informació pràctica per a qui vol residir i treballar en altres països del món, que permet escollir destí amb més coneixement de causa.

Recursos per treballar i fer pràctiques a l'estranger
Trobareu informació sobre webs europees, com ara la Xarxa Eures, la SEPE, la web de les conselleries i de la seguretat social a diferents països. També una llista d'agències que gestionen ofertes de treball, cursos d'idiomes i allotjament a l'estranger, el programa au-pair i una guia sobre pràctiques en organismes públics i privats internacionals, recopilat per EURES. És un recull realitzat al maig de 2015.

Eurodesk
És un servei d'informació sobre programes i iniciatives europees dirigit, no només a les persones joves, sinó també a les que treballen en l'àmbit de la joventut. A Catalunya hi ha quatre punts Eurodesk: al Consell Comarcal del Barcelonès, al Consell Comarcal de la Garrotxa, a l'Ajuntament de Barcelona i a l'Oficina Jove de l'Alt Urgell del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

RECURSOS DURANT L'ESTADA

Xarxa Sheryica
És la plataforma en línia pels treballadors europeus d'informació juvenil. El seu objectiu és millorar la col·laboració entre els professionals amb diferents bagatges. Per això es pretén facilitar el treball en xarxa en el camp de la informació juvenil a escala europea.

Delegacions del govern a l'exterior
Són la representació del govern a l'exterior. Les delegacions del Govern de Catalunya a l'exterior poden oferir serveis als ciutadans i ciutadanes residents al seu territori de manera presencial, per telèfon, correu electrònic o a través de la seva pàgina web. El govern està impulsant l'ampliació dels serveis amb l'objectiu de garantir el màxim suport i assessorament en matèries com ara habitatge, món laboral, emergències mèdiques, homologació de títol, etc.

Comunitats Catalanes de l'Exterior (CCE)
Les Comunitats Catalanes de l'Exterior compleixen un paper fonamental a l'hora de projectar Catalunya al món: donen a conèixer el país i la cultura i la llengua catalana arreu. A més, les CCE contribueixen a crear un teixit associatiu a la zona on estan establertes i, amb les activitats que organitzen i les relacions que estableixen, exerceixen de difusors civils de Catalunya.
El Govern donarà suport a les comunitats catalanes de l'exterior per fomentar la participació de joves d'origen o descendents de catalans i perquè proporcionin informació, assessorament i orientació als catalans nouvinguts, així com als que sol·licitin informació prèvia llur sortida.

Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC)
La FIEC és una agrupació d'entitats que treballa per fomentar l'associacionisme català arreu del món, agrupar el major nombre de casals, associacions i centres catalans d'arreu del món i potenciar els treballs i les activitats de totes les entitats integrades a la Federació.
Entre d'altres recursos compten amb una pàgina de Facebook sobre treballar a l'exterior on apareixen ofertes de pràctiques i treball en organismes europeus, cursos per nouvinguts, i diferents ofertes de feina que apareixen en portals europeus com l'EURES.

RECURSOS PER AL RETORN

Projecte Servei de retorn
Aquest servei, impulsat per la Fundació Cecot Persona i Treball (FCPiT) i amb el suport de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, ofereix eines d'acompanyament i orientació laboral a persones que retornen a Catalunya en els mesos posteriors a la seva estada a l'exterior o bé que tenen previst fer-ho de manera imminent, amb accions individuals i grupals.

Pla d'ajuda al retorn (PAR)
Pla impulsat per la Generalitat de Catalunya (gestionat per la SIMC), adreçat a les persones que tenen la condició de retornat o retornada. Aquesta condició s'ha de sol·licitar en el termini dels 6 mesos següents al retorn a Catalunya i es perd al cap de 2 anys de la data del retorn definitiu.
En aquest pla s'ofereix informació i orientació en diversos àmbits: serveis socials, laboral, formació, habitatge, convalidació i homologació de títols, etc. 

 

 
< Anterior   Següent >